Inlägg

Ta körkort

Sponsrat inlägg i samarbete med Trafiko.se

Att ha körkort är kul!

Jag älskar att ha körkort! Jag rekommenderar alla som kan att ta körkort. Det är viktigt och många gånger nödvändigt att ha.

När du söker jobb till exempel, då är körkortet en merit som är bra att ha. Vissa jobb kräver till och med att du ska ha körkort. Om du skaffar ett jobb i en annan stad är det också bra att ha körkort så att du kan pendla med bil. Visst går det att ta sig kommunalt till de flesta platser, men ibland blir vägen dit väldigt mycket längre. Vår tid är värdefull och med ett körkort kan du många gånger ta dig snabbare dit du ska.

När jag tog körkort kunde man övningsköra med någon som hade körkort, det spelade ingen roll vem eller hur de körde. Hade de körkort så var de godkända.

Numera finns det handledarutbildning som man måste gå och det tycker jag är en jättebra idé. Vissa som har haft körkort väldigt länge, lägger till med massa konstigheter när de kör. Givetvis kan de köra, men de kanske inte skulle bli godkända på en uppkörning där det är hårt. Så handledarutbildningen behövs!

Nu finns det massor av hjälp att få via sin mobil. På Trafiko kan du boka handledarkursen, plugga, lyssna på ljudbok med trafikfrågor och boka risktvåan. Detär jättebra för de som ska ta sitt körkort nu, man kan lägga upp hela körkortsplanen i mobilen.

Det är kul att köra, så övningskör mycket är mitt tips. Ta många lektioner om du kan och kör med din handledare mellan lektionerna. Halkbanan, det som nu kallas risktvåan är jättekul. Egentligen borde man få göra halkbanan flera gånger när man har sitt körkort. Bara för att påminnas om hur det kan vara när det blir halt! Eller så ä det bara jag som tycker så för att jag skulle vilja göra den igen. Lycka till alla ni som ska ta körkort!