Okategoriserade

Padel

Padellektion!

Jag och Jante får en padelletion av Erik, vi har alldrig spelat padel eller tennis så det här blir spännande. Erik är tennistränare så vi är i trygga händet. Erik var inte så imponerad men övning ger fördighet eller hur. Vi fick skratta mycket och det tycker vi om. 

Efter att vi har spelat några gånger så köpte vi varsitt raket, nu ska vi bli kompisar med dem oxå. Jag och Janet har LITE kvar på våran padelresa. Fram tills nu har vi typ spelat som bädmington hahaha. Träffade en gammal klasskompis i söndags när vi spelat klar, hon vill att vi ska ta en match. Dax att skärpa till sig och lära sig padelregler och poängräkning.

TA-DA jag ska få en letion i regler och poängräkning av Mike, han har spelat padel länge och är tydligen jätte duktig på det. Kommer vara lite nervös, men spelet kommer bli så mycket bättre när man förstår eller inte hahaha.

POÄNGRÄKNING

Poängräkningen i padel är samma som i tennis, man spelar först till 6 game för att vinna ett set. Poängen i ett game räknas från 0, 15, 30, 40, game. Man spelar bäst av 3 eller 5 set. Om poängen är 40 – 40 så måste man vinna med två poäng för att vinna gamet, står det 5 – 5 i game så spelar man till 7 vunna game. Blir ställningen 6 – 6 spelar man ett avgörande game som kallas tiebreak, tiebreak spelas till först 7 vunna poäng och man måste vinna med minst två poäng.

Låter ju enkelt! NOT

Har man glömt skor får man spela i sina uggs, nytt padel mode är skapat av Janet.

Har ni inte spelat padel så gört, det är skit kul.