Okategoriserade

Mungbönor från böna till grodd.

Mungbönor!

Att grodda är hur lätt som helst.

Till groddningen behöver du mungbönor, det finns i alla välsorterade matbutiker. Jag köpte mina på Willys använder en groddlåda med två fack. Blötlägg mungbönor 12 timmar, häll sedan av vattnet. Skölj ännu en gång och plocka bort de bönor som inte har svällt.

Låt de grodda 3-5 dagar, skölj två ggr/dag med vatten under groddningen. Groddade mungbönor förvaras i kylskåp, och håller sig där drygt en vecka i kylen. 

Kroppen blir basisk av groddar.

Mungbönor är också riktiga vitaminbomber rika på  B17, C-vitamin och E-vitamin. Groddar är mycket basiska, det är bra för kroppen då vi ofta är lite försurade. Det är jätte gott på mackan, i sallader, när man bakar bröd. Du kommer nog på något mera att ha dem till. Jag älskar att ha dem på min äggmacka till frukost.

Billigt & kul.

Alla borde upptäcka hur enkelt och kul det är att grodda, det är krisbiga men mild finsmak. Så fort den fått en lite svans är det fritt fram att äta, men det går också bra att vänta till det blivit större. ½ dl bönor blir 6 dl groddar. Det går inte att misslyckas med att grodda mungbönor, smaklig spis.