Okategoriserade

Något gott istället för godis

Man kan behöva en paus från godiset nu

Julen är över och vi när nog många som ätit både julmat och julgodis. Men nu kanske man vill äta något nyttigare och det första många tänker på är då grönsaksstavar och någon lätt dipp. Men det finns andra alternativ också att göra. Fruktsallad, oliver och nötter är några andra förslag.

Har du provat att göra chokladmousse av avocado ? Nyttigare med en krämig avocado, söta dadlar och mörk choklad. Servera den gärna med hallon. Till två personer behöver du :

  • 2 – 3 dadlar
  • 1 mogen avokado
  •  ¼ dl kakao
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ nypa havssalt
  • 50 g mörk choklad

Börja med att kärna ur dadlarna. Ta ut kärnan från avokadon och lägg dadlar, avokado, kakao, vaniljpulver och salt i en matberedare eller mixer och mixa ihop. Tillsätt finhackad mörk choklad och mixa till en slät mousse.

Häll upp i små glas och låt dom stå i kylen i två timmar innan du serverar