Okategoriserade

Det gäller att ta stegen

Ge dig ut på en promenad

Det finns många som inte tycker om att gå på gym, men att promenera kan alla göra. Det har varit mycket prat om hur många steg man egentligen ska gå per dag och alla säger 10.000. Enligt Karolinska institutet så behöver man inte gå så många. Man ska ju inte må dåligt för att man inte kommer upp i dom stegen utan man måste ju tänka på vad man gör på dagarna. Sen om man går ut en promenad två eller tre dagar i veckan och tar flera är helt hur man vill själv.

Det gäller att ta stegen

Enligt forskning så säger man att man ska gå minst 7.000 steg och inte dom 10.000 som många tror. Går man dessa steg per dag så är det en jättebra fysisk aktivitet. Har man inte någon stegräknare så kan man säga att man ska vara i fysiskt aktivitet i minst 150 minuter per vecka. Kanske en rask promenad eller att du springer i 75 minuter.

Har man ett arbete på dagarna och normalt brukar gå mellan 4.000 och 18.000 steg så kan man sätta sitt mål med 10.000 steg om dagen. Annars så kan man sätta 7.000 steg. Det beror ju lite på hur gammal du är och vad man orkar. Sätt inte för höga mål från början utan små delmål som till exempel att du ska klara ett visst antal steg i februari och öka på kanske varje månad. Det är ingen tävling utan det är först och främst för att du själv ska må bra och orka mer.