Grönsaker

Det blir mycket grönsaker i sommar

Jag älskar sallad och grönsaker

Istället för potatis, ris eller någon sorts pasta brukar jag istället äta mer grönsaker. Alla slags grönsaker och till och med frukt till maten. Dessutom så blir man inte lika “tung” i magen efter att man ätit. Jag satt och tittade på en massa kort och hittade bilder på både tomater och majs som jag odlade förra sommaren. Så sjävklart så måste jag odla det i år också. Jag vill ha tomater i alla former, färger och smaker.

Grönsaker är nyttigt

Tomater räknas faktiskt som en frukt även om man tänker det som en grönsak. Det är rätt kul att säga “jag har frukt i min sallad”. Har inte du det? Jag har ju vänner som inte tycker om frukt i sallader, men där kan man skoja till det lite.

grönsaker

Tomater innehåller både c-vitaminer, k-vitaminer, kalium och folat. Vitaminer vet vi ju är bra och c-vitaminer är bra för vårt immunsystem i kroppen medans k-vitaminer aktiverar proteinerna i kroppen. Kalium behövs för kroppens celler och speciellt till musklerna. Folat är kanske något som man inte riktigt vet vad det är, men det finns i nästan allt mat i väldigt små mängder. Det behövs för att bilda nya celler och blodkroppar.

Så åk iväg nu och köp lite tomatplantor som finns till försäljning. Man behöver ingen stor trädgård för att ha grönsaks-plantor hemma. Dessutom kan man så tomater året om.

Majs tar lite större plats, men är en god grönsak

Nu kan man köpa färsk majs som man kan tillaga hemma. Antingen på grillen, koka eller steka den. Jag har ju den tillgången att jag har en trädgård och förra året var det första gången som jag hade majsplantor där. Dom tar lite större plats, eller rättare sagt högre höjd då dom blir rätt höga. Förra året blev det “bara” fem majskolvar, och i år kommer det att bli fler.

grönsaker